Λεώνης: «Σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον»

Ικανοποιημένος από την παρουσία της εθνικής ομάδας στους δύο αγώνες της, με τη Γαλλία και τη Γερμανία, εμφανίστηκε ο Αλέκος Λεώνης. «Παίξαμε καλά για αρκετά μεγάλο διάστημα του αγώνα. Από ένα σημείο και μετά, όμως, η πίεση ήταν τέτοια που δεν μας άφησε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αποκτήσαμε όμως σημαντικές εμπειρίες απέναντι σε δύο καλύτερες ομάδες, οι οποίες θα φανούν στο μέλλον. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έπαιξαν πολύ καλά», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Ο αρχηγός της εθνικής, Νίκος Σμαραγδής, υπογράμμισε: «Ήμασταν το αουτσάιντερ, αλλά νομίζω ότι σταθήκαμε πολύ καλά στο χώρο, αν αναλογιστούμε ποιες ομάδες είχαμε απέναντί μας. Η εθνική χρειάζεται σίγουρα δουλειά, πίστωση χρόνου και στήριξη από την ομοσπονδία, την οποία θεωρώ ότι θα έχει. Προέχει να επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις για να πάρουν εμπειρίες οι νέοι αθλητές, αρχής γενομένης από το επόμενη ευρωπαϊκό. Υπάρχει μια εξαιρετική χημεία στην ομάδα και τα αποδυτήρια και πολύ ταλέντο. Η εθνική είναι ο καθρέφτης του ελληνικού βόλεϊ και πρέπει να βοηθηθεί, προκειμένου να επιστρέψει εκεί που θα έπρεπε να είναι. Όσοι αθλητές μπορούν να φύγουν για το εξωτερικό τους συμβουλεύω να το κάνουν. Είδαμε όλοι, εξάλλου, τη βελτίωση όσων παιδιών για να παίξουν έξω».


Ο Δημήτρης Τζούριτς, από την πλευρά του, σχολίασε: «Παίξαμε με μια ομάδα που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και μπορέσαμε να την κοντράρουμε. Εγώ διαπίστωσα αρκετά θετικά πράγματα στο τουρνουά, αν αναλογιστούμε ότι ήρθαμε εδώ με προετοιμασία μίας εβδομάδας και χωρίς φιλικά. Χρειαζόμαστε καλή προετοιμασία. Εντάξει, δεν μου αρέσει όταν χάνουμε αλλά είμαι ικανοποιημένος γιατί φάνηκε ότι ΄΄βράζει το αίμα μας΄΄. Όλα εξαρτώνται από την ΕΟΠΕ. Όλοι οι νέοι, αν μπορούν, πρέπει να παίξουν στο εξωτερικό. Για μένα αυτό το τουρνουά είχε κάποιες δυσκολίες, αφού στην ομάδα μου παίζω κεντρικός και με προετοιμασία λίγων ημερών έπρεπε να γυρίσω σε διαγώνιο».

Ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου τόνισε: «Δέκα ημερών ομάδα δεν είναι δυνατόν να έχει διάρκεια, πόσο μάλλον σε αυτό το επίπεδο. Κατά διαστήματα δείξαμε καλά στοιχεία αλλά κακά τα ψέματα, η Γερμανία είχε μεγάλη εμπειρία ενώ κάνει και εξαιρετική προετοιμασία παίζοντας πολύ δυνατά φιλικά, γι΄ αυτό διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Μπορούμε, ως ομάδα, να προσφέρουμε πολλά, ενώ να μη λησμονούμε τις απουσίες που είχαμε. Για τουλάχιστον 3 σετ παίξαμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου, απέναντι σε δύο από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες».


Ο Θεόκλητος Καριπίδης δήλωσε: «Ήμασταν καλά διαβασμένοι αλλά παίξαμε με δύο ομάδες πολύ δεμένες, που συμμετέχουν στις κορυφαίες διοργανώσεις και έχουν παίκτες στα δυνατότερα πρωταθλήματα. Όταν στη θέση του Γκρόζερ μπαίνει ο αναπληρωματικός τους (Σοπς) και κάνει τέτοιο παιχνίδι, τα σχόλια είναι περιττά. Η διαφορά, πάντως, με αυτές τις ομάδες είναι στην ποιότητα της προετοιμασίας και όχι στο υλικό. Δεν είχαμε να κάνουμε με υπερδυνάμεις αλλά με ομάδες στα μέτρα μας, απλώς εμείς δεν έχουμε τις παραστάσεις τους».

Ο Γιώργος Πετρέας, τέλος, είπε: «Αν θέλουμε να πούμε ότι σε κάποιο παιχνίδι μας αδικεί το σκορ αυτό είναι το πρώτο, με τη Γαλλία. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Για να αλλάξουμε επίπεδο και να μπορούμε να συναγωνιστούμε τέτοιας δυναμικότητας αντίπαλους, πρέπει να επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είναι ωραίο να χάνεις, όμως εμείς αισιοδοξούμε για το μέλλον. Χωρίς τραυματισμούς και με την ανάλογη βοήθεια, αυτή η ομάδα θα μας κάνει υπερήφανους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in