Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με νίκη ο Ολυμπιακός

Με 3-0 σετ νίκησε ο Ολυμπιακός την Χάποελ Κφαρ Σαμπά στο πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Challenge Cup που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό του Ρέντη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από μία ομάδα σαφώς κατώτερή τους. Ωστόσο, δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα και η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας στο Ισραήλ.


Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης δεν μετρούν τα κερδισμένα σετ αλλά μόνο οι νίκες και για να σφραγίσουν οι ερυθρόλευκοι το εισιτήριο για την επόμενη πρέπει να νικήσουν και εκτός έδρας. Σε αντίθετη περίπτωση η πρόκριση θα κριθεί στο «χρυσό σετ».


«Περίμενα το παιχνίδι λίγο πιο δύσκολο. Ισως αυτό να λειτούργησε θετικά στην ομάδα και επικρατήσαμε με σχετική άνεση» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος μίλησε επίσης για τον επαναληπτικό αλλά και για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. «Η πρόκριση δεν έχει κριθεί και θεωρώ ότι ο αγώνας στην έδρα τους θα είναι σαφώς δυσκολότερος καθώς θα αγωνιστεί και ο βασικός τους πασαδόρος. Με τον επαναληπτικό θα ασχοληθούμε από την Κυριακή καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική διαφορά. Είναι ένα ντέρμπι που για να το κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε σχεδόν τέλεια».

Ο Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Για εμάς δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Παίξαμε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και χαλαρώσαμε λίγο προς το τέλος καθώς είχαμε στο μυαλό μας και τον αγώνα που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι προκριθήκαμε καθώς θα εμφανιστούν καλύτεροι μπροστά στο κοινό τους».


Τα σετ: 25-16, 25-15, 25-22.

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 11, Πετρέας 5, Φιλίποφ 2, Νοβότνι 14, Κοκκινάκης 9, Ανδρεάδης 9/ Κουζούνης λ. 62% υποδ., Κανέλλος 1, Μάρκου 1, Ιωάννου 1, Σωτηρίου.

Χάποελ Κφαρ Σαμπά (Σαγκί Μπαράμ): Αβιγκντόροφ 2, Σπίτζερ, Οχάνα 5, Μπεν Γκαλ 8, Μπρέγκελ 4, Πέτσερτζ 15/ Γκούρεβιτς λ. 53% υποδ., Μπούκρα 1, Λίβνι 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in