Ευρω-αποκλεισμοί και ευρωμάχες σε άνδρες και γυναίκες

Την ήττα με 3-0 (25-17, 25-14, 25-16) από τη Νόλικο Μαασέικ και τον αποκλεισμό γνώρισε το βράδυ της Τετάρτης ο Ηρακλής στο Βέλγιο, αφού οι Θεσσαλονικείς ήλπιζαν μόνο σε νίκη για πάρουν την δεύτερη θέση του 1ου ομίλου και να περάσουν στους «12» του Champions League του βόλεϊ. Ο Ηρακλής δίχως τον Ντεσπέιν στη σύνθεση του είχε πολλά προβλήματα στην επίθεση και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στον ρυθμό των Βέλγων.

Ωστόσο, η εφετινή ευρωπαϊκή πορεία του «γηραιού» δεν ολοκληρώθηκε, καθώς βρέθηκε μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων των ομίλων, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει στο Challenge Round του CEV Cup.


Η προσπάθεια του Ολυμπιακού και της Λαμίας


Στο μεταξύ, οι ανδρικές ελληνικές ομάδες συνεχίζουν την Πέμπτη τις μάχες τους στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχοντας νικήσει 3- τη φινλανδική Ισκου Τάμπερε στο πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Challenge Cup στου Ρέντη, απόψε (18:30) θα παίξει στο παγωμένο Τάμπερε για την πρόκρισή στους «16». Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται άλλη μία νίκη, ακόμα και με ήττα όμως μπορούν να περάσουν εφόσον κατακτήσουν το «χρυσό» σετ. Ο Γιάννης Καλμαζίδης δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ντίμα Φιλίποφ.


Μία από τις πιο σπουδαίες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της ιστορίας του δίνει το βράδυ της Πέμπτης (20:30) και ο Γ.Σ. Λαμία. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου βρίσκεται στους «8» του CEV Cup και θα αντιμετωπίσει την Κνακ Ροζελάρε στη μεγάλη ρεβάνς. Μετά την ήττα στο πρώτο ματς με 3-0, η Λαμία χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ. Όπως ακριβώς έγινε, με επιτυχία μάλιστα, στα παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα στη Λαμία. Το θετικό είναι ότι οι γηπεδούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους και τον Νέναντ Σιμεούνοβιτς, καθώς ο Σέρβος ακραίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει για να δώσει λύσεις στην ομάδα του.


ΑΕΚ με φόντο... την Πόλη


Στις γυναίκες, στην Ελβετία βρίσκεται η ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει απόψε (21:30 ώρα Ελλάδος) τη Νοσατέλ Ξαμάξ, για τον επαναληπτικό αγώνα του 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τη φάση των «8» του CEV Cup. Το κλίμα στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» είναι εξαιρετικό και το μυαλό όλων βρίσκεται στο παιχνίδι και στην ιστορική πρόκριση που θα… οδηγήσει την ΑΕΚ στην Κωνσταντινούπολη.


Αποκλείστηκαν Ολυμπιακός και Μαρκόπουλο


Στο μεταξύ, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Γάνδης και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Challenge Cup. Τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τις Βελγίδες, οι οποίες επικράτησαν εύκολα 3-0 (25-16, 25-16, 25-22) σετ και στον επαναληπτικό, που έγινε στον Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκες» είχαν ηττηθεί με 3-0 και στο πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο από τις αντιπάλους τους.


Την ήττα με 3-1 (27-29, 25-13, 25-22, 25-16) σετ γνώρισε και το Μαρκόπουλο από τις Κάννες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Challenge Cup. Η ομάδα των Μεσογείων προηγήθηκε 1-0, όμως στη συνέχεια οι Κάννες πήραν τα επόμενα σετ και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα πήραν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Η γαλλική ομάδα ήταν μια «ταχύτητα» καλύτερη και έφτασε εύκολα και δίκαια στη νίκη.


Μαρκόπουλο (Γιώργος Λυκούδης):
Λίγγου 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Τσαπράλη 5 (1 άσος, 2/4 επ., 2 μπλοκ), Τσίμα 18 (1 άσος, 16/29 επ., 59% υπ., 1 μπλοκ), Λαμπρινίδου 11 (2 άσοι, 4/10 επ., 5 μπλοκ), Πέτο 14 (2 άσοι, 12/29 επ., 31% υπ.), Γεωργιάδου 4 (4/22 επ.), Κονόμη (λ, 74% υπ.), Ζήση Χρ., Πολυδώρου, Ζήση Παν. 1 (1 άσος), Κωνσταντώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in