Ο Ηρακλής πήρε... ρεβάνς από τον Ολυμπιακό (stats, δηλώσεις)

Ο Ηρακλής ήταν σαφώς καλύτερος και με κορυφαίο τον Ντεσπέιν προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ έιτ της Σύρου, πανηγυρίζοντας με 3-0 (25-23, 25-23, 25-18) επί του Ολυμπιακού σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού τελικού της Ορεστιάδας.
Ο «γηραιός» προκρίνεται για 8η φορά σε τελικό, έχοντας πέντε τίτλους. Αντίπαλός του στον αυριανό τελικό (9μ.μ., OTE TV) η Λαμία που απέκλεισε Φοίνικα Σύρου και Παναθηναϊκό.
Ηρακλής (Σ. Δρίκος): Χριστοφιδέλης 6 (1 άσος, 3/12 επ., 58% υπ., 2 μπλοκ), Κράβαρικ 16 (1 άσος, 12/21 επ., 3 μπλοκ), Προύσαλης 1 (1 μπλοκ), Ντεσπέιν 19 (2 άσοι, 15/21 επ., 53% υπ., 2 μπλοκ), Σμαραγδής 3 (1 άσος, 1/4 επ., 1 μπλοκ), Πελεκούδας 9 (7/11 επ., 2 μπλοκ), Στεφάνου (λ, 63% υπ. - 47% τέλειες), Κολτσιάκης, Τζιουμάκας
Ολυμπιακός (Γ. Καλμαζίδης): Χιμένεθ 14 (1 άσος, 12/23 επ., 1 μπλοκ), Πετρέας 12 (9/11 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ, Νοβότνι 6 (6/13 επ., 37% υπ.), Κοκκινάκης 11 (1 άσος, 10/18 επ., 37% υπ.), Ανδρεάδης 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Κουζούνης (λ, 52% υπ. - 38% τέλειες), Κανέλλος, Σωτηρίου, Λιβαθηνός, Ιωάννου, Φιγκερόα 5 (4/5 επ., 57% υπ.).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο τεχνικός του Ηρακλή, Σωτήρης Δρίκος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Θεωρώ ότι σήμερα πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης σε μπλοκ και άμυνα, δύο στοιχεία του παιχνιδιού που συνήθως δεν είμαστε και τόσο καλοί. Αντιθέτως υστερήσαμε στην αλλαγή και αυτό εξηγείται εύκολα, αφού είμαστε μία ομάδα που θέλουμε χρόνο για να δουλέψουμε όλοι μαζί και να βρούμε ρυθμό. Μας έλειψε ο Ντεσπέιν το προηγούμενο διάστημα και έπρεπε να καλύψουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι τα καταφέραμε απέναντι σε έναν αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός, είναι στα συν. Κρατάμε τη νίκη και παράλληλα… την αφήνουμε πίσω μας γιατί ακολουθεί ο τελικός με τη Λαμία. Ξέρω πόσο πολύ θέλει η Λαμία το Κύπελλο και θα το διεκδικήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στον αθλητισμό και τη μπάλα όλα γίνονται…».


Από την άλλη, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, είπε: «Νομίζω ότι κοντράραμε αρκετά τον Ηρακλή, αφού τουλάχιστον στα δύο πρώτα σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί και το αποτέλεσμα κρίθηκε στον πόντο. Αντίθετα, στο τρίτο σετ μείναμε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς και έτσι χάθηκε κάθε ελπίδα. Αν προσέξουμε τα στατιστικά, φαίνεται ότι είχαμε καλή επίθεση ειδικά στην αλλαγή. Όμως, ο Ηρακλής μας πίεσε πολύ με το σερβίς του και έπρεπε να διαχειριστούμε ορισμένες δύσκολες στιγμές. Επιθετικά και ο αντίπαλος ήταν αρκετά καλός και φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση γιατί πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς από την άλλη δεν πιάσαμε και το μάξιμουμ της απόδοσής μας».

Από τους παίκτες του Ηρακλή, ο Ρολάντο Ντεσπέιν, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη επί του Ολυμπιακού γιατί δεν ήταν εύκολος αντίπαλος και μπορώ να πω ότι μας δυσκόλεψε. Τώρα είμαστε στον τελικό και είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στον τελικό γιατί ο κόσμος μπορεί να θεωρεί ότι είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί στο γήπεδο», σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν αυτός ήταν το βαρόμετρο και έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι εγώ κάνω τη διαφορά, ούτε βλέπω το βόλεϊ ως άθλημα που ένας παίκτης κρίνει το αποτέλεσμα. Μου αρέσει το βόλεϊ, δουλεύω σκληρά κάθε μέρα και έτσι το αντιμετωπίζω. Αν το κάνεις μόνο για τα χρήματα, τότε ίσως είναι διαφορετικό».

Ο Κώστας Προύσαλης, είπε: «Ξέραμε τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος, τον πιέσαμε και τελικά πιστεύω ότι φτάσαμε σε μία σχετικά εύκολη νίκη. Ηρακλής και Ολυμπιακός είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Α1 και αυτό δεν το αποδεικνύουν μόνο με τη βαθμολογική θέση τους, αλλά και με τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Μέχρι τώρα έχουμε κερδίσει δύο… τελικούς και μας περιμένει άλλος ένας για να πάρουμε το Κύπελλο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στη Λαμία για την πρόκριση και ελπίζω ότι θα γίνει ένας ωραίος τελικός που θα τον ευχαριστηθούν όλοι».
Ο Νίκος Σμαραγδής, σημείωσε: «Λένε ότι στον τελικό εμείς είμαστε το φαβορί και η Λαμία το αουτσάιντερ. Καλά θα κάνουμε να μην ακούμε αυτά τα σχόλια και είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε 100% συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το Κύπελλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in