«Γιορτή ο τελικός και τα 100 χρόνια ελεύθερης Πρέβεζας»

Η Πρέβεζα είναι πανέτοιμη για γιορτάσει τα 100 χρόνια ελευθερίας με τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (Σάββατο 18:00 ΕΤ3).

Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Dioni και αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έγιναν όλες αυτές της ημέρες και στην επιλογή της ΕΟΠΕ να φέρει τον τελικό στην πόλη τους.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης δήλωσε: «Για εμάς, για την πόλη μας, είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε ένα μεγάλο αγώνα, τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων της χώρας, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Θέλω να σας καλωσορίσω στην Πρέβεζα, τις αθλήτριες, τους παράγοντες και τους φίλους του αθλήματος. Αύριο περιμένουμε μια μέρα γιορτής γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός είναι πάνω από όλα. Η διοργάνωση του τελικού συμπίπτει με το γεγονός των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης μας. 100 χρόνια ελεύθερη Πρέβεζα, αυτό τα λέει όλα. Εύχομαι από καρδιάς να γίνει ένας καλός αγώνας, οι φίλαθλοι να απολαύσουν το καλύτερο. Ο αθλητισμός είναι γιορτή, χαρά, διασκέδαση, επιτυχία. Έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Θα παρακολουθήσουν τον αγώνα νέα παιδιά και πρέπει να δώσουμε όλοι μας ό,τι καλύτερο έχουμε για να βάλουμε τα νέα παιδιά στον αθλητισμό. Ο αγώνας αυτός είναι ένα κίνητρο για τα νέα παιδιά της πόλης μας να ασχοληθούν με το βόλεϊ. Η καλύτερη ομάδα να κερδίσει».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ και πρόεδρος της ΚΕΠ, Παναγιώτης Σιδέρης είπε: «Ο τελικός του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών αποτελεί για την ομοσπονδία κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Στόχος της διοίκησης ήταν να φέρει στην περιφέρεια όλους τους μεγάλους αγώνες και η επιλογή της Πρέβεζας αποτελεί συνέχεια αυτής της πολιτικής, αφού σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους και τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να παρακολουθήσει ένα σπουδαίο γεγονός. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο τελικός συνδέεται με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Πρέβεζας. Αποτελεί τιμή και για εμάς. Ο αυριανός μεγάλος τελικός είναι μεταξύ δύο κορυφαίων και ιστορικών ομάδων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ευχόμαστε στις αθλήτριες, τους προπονητές και τις διοικήσεις των δύο συλλόγων καλή επιτυχία. Είμαστε βέβαιοι ότι το γεγονός πραγματικά θα είναι σημαντικό όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για το ελληνικό βόλεϊ. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη για τη φιλοξενία, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγκούλη, την περιφέρεια Ηπείρου και τον αντιπερειφεριάρχη Στράτο Ιωάννου, την εταιρεία IFRAME, τον Απόστολο Βέτσα, τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης ΑΟ και Φιλαθλητικό και ιδιαίτερα τον πρόεδρο τους, Δημήτρη Παρασκευά για όλη την προσπάθεια που κάνει να αναπτυχθεί το άθλημα στην πόλη. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές, που τώρα τους έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ευχαριστώ τον γιατρό Θανάση Καραγιάννη και τον φυσιοθεραπευτή Θανάση Φονταρά. Ευχαριστώ και τον Πολύκαρπο Χαλκίδη και την Ένωση ξενοδόχων».

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Απόστολος Βέτσας ανέφερε: «Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ που κάνουν πάρα πολύ καλό στη διοργάνωση και την πόλη της Πρέβεζας, καθώς ένας από τους σκοπούς είναι και η προβολή. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο που αποδέχθηκε την πρόταση μας να εντάξει τον τελικό στον σχεδιασμό για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Πρέβεζας. Η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική και με τη βοήθειά σας θα μείνει στην ιστορία. Από πλευράς ΕΣΠΕΔΕ έχω να αναφέρω ότι θα συνεχιστεί αυτή η προβολή του βόλεϊ, καθώς αποτελεί στοχευμένη ενέργεια για την προβολή και την ανάπτυξη του αθλήματος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, Πολύκαρπος Χαλκίδης σημείωσε: « Να καλωσορίσουμε όλους τους ανθρώπους που ήρθαν στον τόπο μας, στην όμορφη πόλη μας και ομορφαίνουν με τη διοργάνωση την Πρέβεζα. Είναι ένα σημαντικό γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί. Σκοπός μας είναι να προβάλει και να αναδεικνύει ένα διαμάντι, ακατέργαστο ακόμα, που τώρα αρχίζουμε να το ξεκαθαρίζουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο και την περιφέρεια που είναι συνεχώς δίπλα μας για την όμορφη συνεργασία, ώστε να φέρουμε τον τελικό στην πόλη μας. Να ευχαριστήσω την IFRAMΕ και τα παιδιά που έχουν κοπιάσει και τον διοργανωτή φίλο Χάρη που έχουμε ξενυχτήσει και έχουμε δουλέψει πολύ για τη φιλοξενία στα ξενοδοχεία και στις ταβέρνες για να μάθετε τις γεύσεις της πόλης μας, καθώς και τους χορηγούς που βοήθησαν όλη τη διαδικασία. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τους εύχομαι καλή τύχη αν και εγώ επειδή φιλοξενώ τον Παναθηναϊκό θα ήθελα να νικήσει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να γίνει μια γιορτή και να κάνουμε κι άλλες διοργανώσεις. Αξίζει να είμαστε μονιασμένοι, να δίνουμε τον εαυτό μας και πιστεύω κι εμείς και ο τόπος θα έχει επιτυχίες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου ήταν εκτός Πρέβεζας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in