Χαμόγελα για την 5η θέση και... το μυαλό στην Ταϋλάνδη!

Ιστορική, χαρακτήρισαν την πρόκριση της εθνικής Κορασίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϋλάνδης, οι πρωταγωνιστές της κατάκτησης της 5ης θέσης στο Ευρωπαϊκό.

Η αποστολή επέστρεψε γεμάτη χαμόγελα και την επιτυχία και πολλά όνειρα για την επόμενη μέρα, με τις διεθνείς να δίνουν απαντήσεις, εντός και εκτός παρκέ και τη διοίκηση της ομοσπονδίας να τους τονίζει πως θα είναι δίπλα τους με οποιοδήποτε κόστος γιατί όλοι πιστεύουν σε αυτή την ομάδα.

Τα 12 κορίτσια, το τεχνικό τιμ και την συνοδό αποστολής, Μπούλα Τουρσούγκα, υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραϊτης, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Σιδέρης και ο τεχνικός συντονιστής εθνικών ομάδων, Περικλής Μπακοδήμος.

Ο Γιάννης Στουραϊτης μίλησε στα κορίτσια, στα οποία δόθηκε από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, εκφράζοντάς τους τα συγχαρητήρια όλων και ένα «μεγάλο ευχαριστώ».

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας τούς είπε πως η εθνική Κορασίδων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το ελληνικό βόλεϊ και κατέληξε: «Να σας έχει ο Θεός γερές και είμαι σίγουρος πως πολλά κορίτσια από εσάς θα κάνετε καριέρα στο εξωτερικό, γιατί το ταλέντο που έχετε ξεπερνά τα σύνορά μας»!


Η αρχηγός της «γαλανόλευκης» Όλγα Στράντζαλη δήλωσε: «Παίξαμε καλά και είμαστε χαρούμενες. Πήραμε μια ιστορική πρόκριση και ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Κερδίσαμε μεγάλες δυνάμεις του βόλεϊ. Ίσως υπάρχει πικρία για την 4άδα και στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει η σκέψη πως μπορούσαμε το κάτι παραπάνω, αλλά υποσχόμαστε πως θα το κυνηγήσουμε στο παγκόσμιο».

Η διαγώνιος της εθνικής και πρώτη σκόρερ των τελικών, Ανθή Βασιλαντωνάκη σχολίασε για την ατομική της διάκριση: «Δεν φανταζόμουν πως θα έβγαινα πρώτη σκόρερ και αφιερώνω το βραβείο στις συμπαίκτριές μου».

Όσο για το παγκόσμιο; «Θα δουλέψουμε σκληρά για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, ένα μετάλλιο. Παλιότερα έλεγαν πως δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα και πολύ λίγοι πίστεψαν σε εμάς. Αποδείξαμε λοιπόν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα πάμε στο παγκόσμιο να κλείσουμε στόματα», απάντησε!

Η πασαδόρος της ομάδας, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου είπε: «Θέλαμε να πάμε στο παγκόσμιο για τις εμπειρίες, μας βγήκαν κάποια πολύ καλά παιχνίδια και τα καταφέραμε. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει, αλλά ευχαριστούμε όσους μας πίστεψαν και μας έλεγαν πως μπορούσαμε να βρεθούμε και στην 4άδα».

Η κεντρικός Ιωάννα Γκουτιμένκο ανέφερε: «Καταφέραμε να πάμε στο παγκόσμιο και είμαστε χαρούμενες. Δουλέψαμε σκληρά και αποδείξαμε σε όλους ότι μπορούμε, κάτι που δεν πίστευαν οι περισσότεροι. Το ελληνικό βόλεϊ δείχνει πως έχει μέλλον και θα πάμε στο παγκόσμιο για το καλύτερο».

Η ακραία Μαρία Σωτηρίου επεσήμανε: «Μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά καταφέραμε ήδη πολλά και είμαστε ευχαριστημένες. Θα το παλέψουμε και στο παγκόσμιο γιατί θα είναι μεγάλη ευκαιρία για όλες μας. Είναι πολύ χρήσιμο να συμμετέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις γιατί βλέπουμε σκηνές που δεν έχουμε δει, διαφορετικές τεχνικές, άλλη προετοιμασία και είναι καλό να παίρνουμε από αυτές τις ομάδες. Ήμασταν ανταγωνιστική ομάδα από την αρχή, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό και σίγουρα θα μπορούσαμε να φτάσουμε και ψηλότερα».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάκης Φλώρος ρωτήθηκε αν η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει ψηλότερα και απάντησε: «Θεωρητικό είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Πετύχαμε αυτό που κάναμε, δώσαμε επτά παιχνίδια, νικήσαμε τα πέντε και κάναμε σημαντικές νίκες όπως με τη Ρωσία σε ένα ματς που δεν ήταν σε όμιλο, όπου η Ρωσία θα μπορούσε να καλύψει την όποια απώλεια, αλλά σε ένα παιχνίδι - τελικό για το ποιος θα πάει στο παγκόσμιο. Αυτά είναι παιχνίδια που ανοίγουν δρόμους πολύ μεγάλους».

Για το «χτίσιμο» αυτής της ομάδας που έδειξε πως έχει ταλέντο και δυνατότητες, σχολίασε: «Αυτό άρχισε να φαίνεται από πέρυσι, όταν συγκροτήσαμε αυτή την ομάδα τον Ιούνιο. Πήγαμε σε δύο Βαλκανικά πρωταθλήματα και το ένα με δικό μου ρίσκο γιατί πήραμε τις Κορασίδες να παίξουν στο Νεανίδων με αντιπάλους την Τουρκία που ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια και τη Σερβία που ήταν τρίτη στον κόσμο. Μετά πήγαμε στο Κορασίδων και μετά από αυτά τα δέκα παιχνίδια η ομάδα έδειξε πως μπορεί να φέρει αποτελέσματα σημαντικά. Η επόμενη συνάντησή μας ήταν στο Βόλο και εκεί δείξαμε χαρακτήρα, πήραμε πρόκριση, πήγαμε στο Ευρωπαϊκό και έπεται συνέχεια».

Για το παιχνίδι με τη Σλοβενία και την επόμενη μέρα, ανέφερε: «Το παιχνίδι αυτό ήταν σημαντικότατο. Λέγαμε στα κορίτσια ότι κάθε ματς εθνικής ομάδας καταγράφεται σαν ιστορικό γεγονός και δεν θέλαμε να είναι αρνητικό. Και παρότι κερδίζαμε 2-0 σετ και μας ισοφάρισαν, το κερδίσαμε. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα που δείχνει πως μπορούν το κάτι παραπάνω και για αυτό θα πάμε στο παγκόσμιο. Στη σκέψη μας είναι ήδη ο προγραμματισμός. Από αυτή τη βδομάδα θα λειτουργούμε με το μυαλό στο παγκόσμιο».

Για το αν οι αντίπαλοι ήταν ανώτεροι, εξήγησε: «Εμείς δεν έχουμε παράδοση και οργάνωση. Όλες οι χώρες λειτουργούν με ένα μοντέλο που εμείς δεν μπορούμε κοινωνικά να το κάνουμε, δηλαδή να έχουμε τα παιδιά σε ένα μέρος για εκπαίδευση και αθλητισμό. Είναι λοιπόν πιο μπροστά μας. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα και είμαστε σε συζήτηση με την ομοσπονδία και νομίζω θα αλλάξουν».

Για το αν αυτή η επιτυχία είναι μήνυμα για τα καλύτερα που μπορεί να έρθουν σχολίασε: «Το έχω ξανακάνει αυτό πριν από αρκετά χρόνια, με την ηλικία των 69-70, τις Αγγελάκη, Πολυζώη κλπ. Έτσι είχαν αρχίσει. Με μία πρόκριση στο ευρωπαϊκό και μετά σε ένα παγκόσμιο. Και έφτασαν πολύ ψηλά. Αυτά τα κορίτσια θα πάνε σε μεγάλες διοργανώσεις, θα δουν, θα ζήσουν, θα αποκτήσουν εμπειρίες και θα αυτές θα είναι η παρακαταθήκη και η προίκα μας για το μέλλον».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης μίλησε για… «τεράστια επιτυχία. Από τις μεγαλύτερες των μικρών εθνικών ομάδων. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το μήνυμα για το μέλλον. Όταν χτυπάς τη Ρωσία σε παιχνίδι που κρίνει πρόκριση και κερδίζεις την Πολωνία που τελικά παίρνει το χρυσό μετάλλιο, είναι πολύ μεγάλα κατορθώματα. Με υπομονή και δουλειά μπορούμε ακόμα πιο μακριά. Σίγουρα ανοίγει η όρεξη, αλλά για δουλειά. Το αν θα είναι ένα σκαλί πιο πάνω ή πιο κάτω κρίνεται και από τις συγκυρίες. Η επιτυχία αυτή δημιουργεί δυναμική για όλα τα κορίτσια, όχι μόνο αυτά που είναι εδώ, αλλά για τα παιδιά σε όλη τη χώρα. Ήταν μια επιτυχία που όλοι την χρειαζόμαστε. Όλοι θέλουμε τέτοιες “ενέσεις” που μας δίνουν κουράγιο και χαρά για να έχουμε δύναμη να συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραϊτης συμπλήρωσε: «Για αυτή την ομάδα ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και η 5η θέση αποτελεί επιστέγασμα αυτής προσπάθειας. Πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα και όπως είπα και στις ίδιες υπάρχουν ταλέντα που είναι έξω από τον ελληνικό χώρο. Δεν θέλω όμως, να πω μεγάλες κουβέντες, τα ίδια τα παιδιά θα το αποδείξουν στους αγωνιστικούς χώρους».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία σχολίασε: «Για εμάς είναι δυσάρεστο πως όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν γίνει με μηδαμινή κρατική υποστήριξη. Ο αθλητισμός πλέον επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Θα πάμε στο παγκόσμιο με κάθε κόστος. Ακόμα και δανεικά. Όσο αντέχουν κάποιοι να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους θα συνεχίζουμε. Αλλά και η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Φτάνουμε στα μέσα Απριλίου και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι, οι προπονητές το ίδιο. Πώς θα υποστηρίξουμε τέτοιες επιτυχίες αν δεν υπάρξει μια στοιχειώδης πολιτική στον αθλητισμό;».

Για να καταλήξει: «Δεν θέλω να επισκιάσουμε αυτή την επιτυχία με τα προβλήματά μας. Αυτά τα κορίτσια ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, νίκησαν παραδοσιακές δυνάμεις του βόλεϊ και δικαίωσαν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά όλους εμάς που πιστεύουμε σε αυτά».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/4/13, 8:17 π.μ.

    hello there and thank you for your info - I have definitely picked up anything new from right here.

    I did however expertise several technical points
    using this website, as I experienced to reload the web site many times previous

    to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK?
    Not that

    I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your

    placement in google and could damage your high-quality score if advertising and

    marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and
    could look out for

    much more of your respective fascinating content. Ensure that you update

    this again very soon..

    my web blog strony.nieruchomosci.idel.pl

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LIVESCORE.in