Αναπτυξιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ Camelot 2013 στη Ρόδο

 

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη, στο κάστρο Camelot στις Φάνες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Τοπική Κοινότητα Φανών, η Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Δωδεκανήσου, η Οινοποιία CAIR και ο Ροδιακός Σύλλογος Φίλων Πετοσφαίρισης Τελχινίς διοργάνωσαν αναπτυξιακό τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ για αγόρια και κορίτσια έως 19 ετών.

 

Ένας  ‘παραμυθένιος’ χώρος, το κάστρο Κάμελοτ, που είχε μείνει αναξιοποίητος περισσότερο από 20 χρόνια, με πρωτοβουλία της κοινότητας Φανών και του ΡΣΦΠ Τελχινίς φιλοξένησε το αναπτυξιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ “Camelot 2013”.

Η αγάπη κάποιων ανθρώπων για τις Φάνες και το όνειρο τους να ξαναζωντανέψει το κάστρο Camelot ενεργοποίησε τα συνεργεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου που σε χρόνο ρεκόρ μεταμόρφωσαν έναν εγκαταλελειμμένο χώρο σε αθλητική εγκατάσταση με δύο γήπεδα μπιτς βόλεϊ ενώ κάτοικοι των Φανών και τοπικές επιχειρήσεις, με συντονιστή τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Νικολίτση,  πρόσφεραν εθελοντική εργασία και τα απαραίτητα υλικά και βοήθησαν στην ανάπλαση του χώρου.

Ένθερμοι  υποστηρικτές του εγχειρήματος που συνέβαλαν αποφασιστικά στην ολοκλήρωσή του ήταν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παμπάκας, από το Δήμο Ρόδου ο χωρικός αντιδήμαρχος Καμείρου - Ατταβύρου κ. Αγαπητός Πάλλας, ο πρόεδρος της Οινοποιίας Κ.Α.Ι.Ρ  κ. Χρύσόστομός Χρυσοστόμου, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου οι κκ Παναγιώτης Μπαλής, Μαίρη Ινγγλέση, Δημήτρης Κοκκάρης και Σταμάτης Κουβαρντάς και οι εθελοντές, ΕΤΕ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., Ντίνος Μαντικός, Στέργος Μαυρουδής, Γιώργος Γιαννίκης, Σαράντης Μαριέττης, Μανώλης Γλενής, Μιχάλης Γλενής, Σταύρος Σβουράκης, Μανόλης Στεφανάκης, Σίλας Νικηταράς, Αντώνης Λάμπης, Τσαμπίκος Καραβόλιας, Τάσος Μαγκάνης, Νίκος Παπανικόλας και Φωτεινή Σκλαβούρη.

 

Τη διοργάνωση πού ήταν υπό την αιγίδα της ΤΕ ΕΟΠΕ Δωδεκανήσου στήριξαν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σουζάνα Ιωκειμίδου, η εταιρία ΝΥΜΦΗ ΑΕ (νερά), το café Λιάστρα (μικροφωνική), ο ΠΑΛΜΟΣ FM και η ιστοσελίδα ‘Ροδοσυλλέκτης’.

Με την ευκαιρία των αγώνων οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο μουσείο (Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς) Ε.Α.Σ.Δ. (πρώτο εργοστάσιο Κ.Α.Ι.Ρ.) και παρακολούθησαν ομιλία - παρουσίαση από τη διατροφολόγο - διαιτολόγο Σουζάνα Ιωακειμίδου με θέμα «Αθλητισμός & Διατροφή».

Παράλληλα οι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Φανών το οποίο ενίσχυσαν και οι επιχειρηματίες Ανδρέας Μπαρμπαγιάννης, Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Σπύρος Ράμμος και Νικολέττος - Ζαράφτης.

 

Στο τουρνουά πραγματοποιήθηκαν αγώνες σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες στα κορίτσια (Κ19, Κ16 και Κ13) και σε δύο στα αγόρια (Κ19 και Κ16).

Στα κορίτσια στην κατηγορία Κ13 η Ανθή Γκίκα και η Ιωάννα Κεφαλιανού επικράτησαν στο τελικό της Ραφαηλίας Κουφομανώλη και της Εύης Μανωλάκη. Στην ίδια κατηγορία αγωνίσθηκαν και οι ομάδες: Στέλλα Ζέρβα / Άννα Χαρόβα και Σοφία Καντίνου / Αθηνά Καρεκλά.

Στις κατηγορίες Κ16 και Κ19 η Νικολέτα Αμορανίτη και η Αγγελίνα Κώτη πήραν το χρυσό μετάλλιο νικώντας στο τουρνουά Κάτω των 16 τις Χριστίνα Αντωνιάδη και Βάλια Παρασκευά και στον τελικό του Κ19 τις Ελισάβετ Αμορανίτη και Αγγελική Αγγελή. Συμμετείχαν ακόμη οι ομάδες Αλεξία Αργυράκη / Αγγελική Καραμούζη, Ελβίρα Ζέρβα / Κατερίνα Αλεβίζου, Μαρία Οικονόμου / Γεωργία Λεσιώβα, Ραφαηλία Κουφομανώλη / Γιάννα Τσάκου, Έλντα Μεχμέτι / Φωτεινή Θεοδωράτου και Λουΐζα Τσαγκαράκη / Κωνσταντίνα Λορένζου.

 

Στα αγόρια, στην κατηγορία Κ16 ο Κώστας Κυρίτσης με τον Κώστα Κεσίδη νίκησαν στον τελικό τους Φραντζή Αράπη και Γιώργο Κουκουγκέλη ενώ στο Κ19 πρώτοι αναδεικτηκαν ο Γκένσι Ομενάι με τον Κώστα Χειμωνέττο ενώ στη 2η θέση ήταν ο Στέλιος Χαριστής και ο Γιάννης Σαρικάς. Ακόμα αγωνίσθηκαν οι Σωκράτης Πρεσβύρης / Νίκος Διακομιχάλης, Γιάννης Θυριάκης / Θησέας Μιχαηλίδης, Θεουλάκης Ραφαήλ / Μιχάλης Μάγγος και Κώστας Διακοφιλιππής / Μανώλης Μπαλάσκας.

 

Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο κ. Μιχάλης Δρακιού, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης, ο κ. Παναγιώτης Μπαλής (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου) και ο πατήρ Παναγιώτης. Το πρωί είχαν επισκεφτεί την εγκατάσταση ο αντιδήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σάββας Διακοσταματίου και ο χωρικός αντιδήμαρχος Καμείρου - Ατταβύρου κ. Αγαπητός Πάλλας.

Μετά το τέλος του αναπτυξιακού τουρνουά πραγματοποιήθηκε υπό το φως των προβολέων τουρνουά μικτών ομάδων με τη συμμετοχή 14 ζευγαριών από το τμήμα ενηλίκων της Τελχινίδας.

βίντεο από τη διοργάνωση

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το τουρνουά

1 σχόλιο:

LIVESCORE.in